Jauhemaalaus

Jauhemaalaus

Jauheuuni

Käytössämme on jauheuuni, jonka mitat ovat:
Max kappalekoko P6100mm L1900mm K1700mm.

Jauhemaalaus

Jauhemaalaus eli pulverimaalaus on yleisin metallien ja metallituotteiden maalaus- ja lakkausmenetelmä. Se antaa erittäin kovan sekä mekaanista että kemiallista kulutusta kestävän pinnan kappaleelle. Se on edullinen, nopea ja kestävä pinnoitusmenetelmä ja soveltuu mainiosti myös kappaleille, joihin perinteisellä märkämaalausmenetelmällä on hankala saada vaadittua pinnanlaatua.

Jauhemaalauksen yksi eduista onkin, että se tasoittaa pienet epätasaisuudet ilman erillistä pohjatyötä. Pinnoitettavien kappaleiden täytyy olla materiaalia joka kestää n.200 asteen lämpötilan. Kiiltoaste, kuin myös eri efektit ovat mahdollisia valita kohteen mukaan. Jauhemaalauksella onnistuu niin metallihohtosävyt kuin perinteiset sävyt.

Yleisimmät käytössämme olevat pulverityypit:

  • Epoksi
  • Epoksipolyesteri (ns.mikseri)
  • Polyesteri
  • Polyuretaani

Epoksi ja epoksipolyesteri ovat erinomaisia sisäkäyttöön tarkoitettuja pulvereita ja jos vaaditaan liuottimia tai muita kemikaaleja hyvin kestävä maalaus. Näillä on myös suurin pinnan kovuus, joten ne kestävät mekaanista kulutusta parhaiten.

Polyesteri sopii hyvin ulkokäyttöön tarkoitetuille tuotteille, koska sillä on hyvä sään- ja UV-säteiden kestävyys.

Uretaanimaalit sopivat erinomaisesti ulkokäyttöön. Ne kestävät hyvin auringon UV-säteilyä ja mekaanista rasitusta. Uretaani on oikea valinta silloin kun polyesterin ominaisuudet eivät riitä.

Jauhemaalaus Askolassa

Jauhemaalaus, joka tunnetaan myös nimillä pulverimaalaus ja polttomaalaus, antaa tuotteelle tyylikkään ja viimeistellyn pinnan. Askolassa sijaitsevien toimitilojemme yhteydessä on tilava jauheuuni, jossa pystymme käsittelemään isotkin tuotteet. Teemme jauhemaalaukset myös pienille ja yksittäisille kappaleille, mutta myös suurille tuotantoerille asiakkaan tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Luja ja iskunkestävä pulverimaalaus

Hyvin puhdistettu pohja varmistaa maalauksen onnistumisen ja maalikerroksen pysyvyyden. Teemme pohjakäsittelyt ennen polttomaalausta aina tarkasti ja huolellisesti. Pohjakäsittelyä tehdessä varmistamme aina, että kappaleen pinta on puhdas, rasvaton, maaliton ja tasainen. Aluksi ruiskutamme maalattavaan pintaan maalijauhetta, minkä jälkeen maalattu kappalle kuumennetaan. Kuumennuksen aikana maali sulaa ja kovettuu tuotteen pintaan. Kun maali jäähtyy, syntyy luja ja iskunkestävä pinnoite. Maalipinta on muovipintainen kalvo, joka ei murru eikä lohkeile kovin helposti taittaessakaan. Sen sijaan jauhemaalauksen pinta venyy ja joustaa liikkeen mukana.

Nopea ja edullinen polttomaalaus

Jauhemaalaus on nopeampi ja edullisempi vaihtoehto märkämaalaukselle. Sen etuna on myös ympäristöystävällisyys, sillä maalit eivät sisällä haihtuvia liuotteita niin kuin märkämaalit. Sen ansiosta niissä ei myöskään ole ympäristöä kuormittavia VOC-päästöjä. Lisäksi jauhe voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen, mikä tekee pulverimaalauksesta entistäkin edullisemman ja ekologisemman.

Pinnoitteet kohteen mukaan

Jauhemaaleja on saatavana useissa eri sävyissä, mutta valikoima on rajoitetumpi kuin märkämaaleilla.  Valitsemme joko epoksi-, epoksipolyesteri-, polyesteri- tai polyuretaanipulverin kohteen ja tarpeen mukaan. Jauheen valinnassa on esimerkiksi tärkeää tietää, tuleeko kappale sisä- vai ulkokäyttöön. Esimerkiksi epoksi ja epoksipolyesteri sopivat erinomaisesti sisäkäyttöön tuleville tuotteille, kun taas polyesteri soveltuu ulkokäyttöön tarkoitetuille tuotteille hyvän sään- ja UV-säteiden kestävyyden ansiosta. Lisäksi eri kiiltoasteet, sileäpintaiset sekä erilaiset pintakuviomaalit tuovat jauhemaalaukseen vaihtelevia mahdollisuuksia.

Vanteiden ja auton irto-osien maalaus

Pulverimaalauksen avulla voidaan maalata monenlaiset kohteet. Esimerkiksi vanteiden ja auton irto-osien maalaus onnistuu vaivattomasti jauhemaalauksen avulla. Maalaamalla tuotteiden kestävyys paranee, jolloin ne kestävät paremmin iskuja sekä mekaanista ja kemiallista kulutusta. Samalla tuotteen pinnasta tulee siistimpi, kun pienet epätasaisuudet tasoittuvat. Vanteiden ja auton irto-osien jauhemaalaus mahdollistaa erilaisten värisävyjen ja efektien käytön, jolloin tuotteeseen saadaan halutunlaista ilmettä. Vanteiden ja auton irto-osien lisäksi teemme jauhemaalauksia monille muille metallikappaleille.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!